Skip to content. | Skip to navigation

Sections

Gymnasium of Sonthofen

 

Before the renovation, the building stock of the school was in a bad state. Insufficient insulation let not only grow the energy demand enormous but was also to be blamed for the unpleasant indoor climate.
A wooden facade in lightweight design, a window front to let daylight in and a ventilation system with heat recovery were installed to gain space quality and achieve passive house standard.
Now the renovated gymnasium only consumes 10% of the energy it required originally and has limited its CO2 emissions to less than 20%.


Region:

Sonthofen

 

Gap Chambéry Brig-Glis Sondrio Sonthofen Herisau Trento Bolzano Bad Reichenhall Bad Aussee Belluno Villach Maribor Annecy Idrija Lecco Tolmin Tolmezzo Chamonix karte_alpen.png

 

 

 

 
Personal tools